Tom Karsten

tom-karsten-2Vanaf het moment, dat ik een racket in mijn handen kreeg was ik verknocht aan tennis. Uren spendeerde ik bij het oefenmuurtje en al gauw werd ik lid van ALTC Overburg. Verleid door het geluid van knallende tennisballen begon ik een jarenlange reis in de tennis competitie en toernooien. Eenmaal op het C.I.O.S van Overveen opende mijn hart zich voor een carrière in de sport als tennisleraar. Die rol beviel me uitstekend en leidde tot een veelzijdige loopbaan als trainer en technisch directeur voor diverse tennisclubs, het C.I.O.S. en de K.N.L.T.B.  Ongeveer 30 jaar geleden richtte ik Tennissupport op waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier lesgeef. Ik woon dichtbij Sportpark Amstelhof in De Kwakel waar mijn tennisschool is gevestigd.

Tennis spelen zie ik als een spel waar je steeds meer gevoel voor krijgt, net als in het leven zelf. Een zoektocht met weerstanden, emoties, uitdagingen en soms overwinningen, die je vooral op jezelf behaalt.. Door te doen word je ervaren en dat maakt het de moeite waard.

Mede door MindSet leerde ik inzien dat alleen je best doen niet per definitie leidt tot het gewenste resultaat. De kwaliteit van je handelingen verhogen doet dat wel. Daarvoor is het de kunst te kiezen waarop je je aandacht richt en je bewust te worden van je gedrag.  Deze combinatie staat garant voor een beter resultaat.
Sinds 2008 is deze methode de rode draad in de tennistrainingen bij Tennissupport. Onze lessen zijn inspirerend, voortdurend in ontwikkeling, uitdagend en intensief. Niet alleen zijn de nieuwe vaardigheden direct toepasbaar in je eerstvolgende tenniswedstrijd, ze komen wellicht ook van pas in je dagelijks leven buiten de tennisbaan!